Joomla ile yeni bir site

Aktif . Yayınlanma Blog

Yeni bir site hazırlarken Joomla 'dan faydalanmak istiyorsunuz. Fakat kendinizi anlatan bir tema bulamamaktan dert yanıyorsanız işte aradığınız anlatım burda. Bu anlatımı baştan sonra okuyarak, kendi temanızı çizebilecek ve ardından joomla sitenizin görünümünü bu tema ile ayarlayabileceksiniz.

Herşeyin olabildiğince basit anlatıldığı derste baştan sonra site ve tema yapımını öğreneceksiniz. Hazırlamış olduğumuz site şablonunu fireworks ve photoshop programı ile açıyoruz ve soldaki araçlar kutusundan Crop Tools aracını seçiyoruz. Ardından kesmek istediğimiz alanı belirliyoruz. Gördüğünüz gibi logunun etrafını belirledim ve enter'a basarak bu alanı kesiyorum.gördüğünüz gibi ekranda sadece kestiğim logo alanı kaldı. Şimdi bu kesme işleminin ardından dosyamızı nasıl optimize şekilde kayıt edeceğimizi görelim. File > Export Wizard tıklıyoruz. Burdan devam ederek resmin formatını ayarlayacağız. Soldaki okun olduğu bölümdeki açılır menüye tıklayıp jpeg'yi seçtiğinizde %80 resim kalitesiyle 5.65 KB bir resim boyutu sunuyor.

Tabi burada resmin kalitesinden %20'lik bir kayıp olduğunu özellikle vurgulamakta yarar var. Bu aşamadan sonra kendi isteğimize göre yapıyoruz. Makale 8 Aslında çoğumuz sürüm güncelliği konusundan haberdarız ama buna gereken önemi verecek kadar anlam verememişiz. Herhangi bir sistemde güncel sürüm kullanmanın en önemli iki sebebinden birine güvenlik, diğer kararlılık (stabilite) diyebiliriz. İşte Joomla!'da temelde bildiğiniz diğer sistemlerle bu ortak karaktere sahiptir.

Tabii aslında Joomla tasarım gibi aynı anda birden fazla serinin aktif olabildiği sistemlerde son sürüm dendiğinde neyin anlaşılması gerektiği de önemli. Joomla için güncel sürüm, o anki aktif serilerin son yayınlanmış kararlı sürümlerini bizlere ifade eder. Dolayısıyla, herhangi bir serideki Alpha, Beta gibi özel isimler alan sürümler son sürüm olarak varsayılmaz. Zira bunlar kararlı sürüm değildir. Kolayca tahmin edebileceğimiz gibi büyük sayılar, küçük sayılara göre daha sonra çıkan ürünlere veriliyor. Dolayısıyla iki sürüm numarasından büyük olan, küçük olana göre günceldir. Ancak bunun için sürüm numaranın, seri ile birlikte bir bütün halde yer aldığı tamamına bakmak gerekir.

Tags: Joomla Tasarım joomla web tasarım joomla seo joomla site yapmak

Bazı Referanslarımız

  • Istanbul Laminat Parke
  • Doç. Dr. Ibrahim Esinler
  • Hulusi Bülent Zeyneloglu
  • Bogazici Zemin Parke
  • Chef Antonio Lombardi
  • TCR
  • TeknoPlas