Freelance Web Tasarımcı

Aktif . Yayınlanma Blog

Web sektöründe geleceğin işi Web tasarım trendlerini ve yeni teknolojilerine değinerek, web tasarım kariyerimizin geleceğini garanti altına alabilmek için kendimizi nasıl güncel tutabileceğimize dair uzun uzun baktık. Artık şu noktadan itibaren, gelecekte daha fazla kazanç sağlayabileceğiniz iş taktiklerinden söz edeceğiz.

 

Web tasarım işiyle bir gelecek kurmak istiyorsak eğer, bu mesleğin gittiği yolu takip etmeliyiz ve gelişmelere ayak uydurmak zorundasınız. Bu sektördeki en büyük gelişme, bildiğiniz üzere son zamanlarda oldukça yaygınlaşan ve ciddiye alınan “freelance çalışmak” oldu. Çünkü sadece freelance çalışmaktan söz etmek istemiyorum. Şahsen freelance web tasarımın geleceğinin daha iyi olduğunu düşünmekle birlikte, maaşlı ve tam zamanlı bir ofis çalışanı olsanız bile, kariyerinizin geleceği açısından freelance web tasarım alanında da yer almanız gerektiğini düşünüyorum. Öncelikle, freelance olarak çalışanların vazgeçilmesi olan bir web tasarım bloguna sizin de sahip olmanız ve düzenli olarak bilgi birikiminizi blogunuzda paylaşma işlemi yapmanız , yeni iş görüşmelerinizde ve mevcut iş ortamınızda itibarınızı olumlu yönde etkileyecektir. Ayrıca, fırsatınız varsa boş zamanlarınızda freelance çalışarak kazancınızı artırabilir, ek gelir kaynaklarından faydalanarak da kendinize günlük kazanç sağlayabilirsiniz.

Freelance Web Tasarımcı

Yerel müşterilerle ve tanıdığınız insanlarla çalışmak, web tasarım sektöründe iyi bir başlangıç olabilir. Ancak işinizi büyüterek kariyer sahibi olmak istiyorsanız artık gözünü dışarıya dikmelisiniz. İnternetin büyümesiyle dünyanın küçülüyor olması, size bir çok yoldan dışarıya açılma imkanı sağlıyor. Sosyal medya ve freelance iş ilanlarını takip etmek bu yollardan ilk aklımıza gelenler...

Artık müşterilerin de freelance çalışma anlayışını benimsediği bir zamanda yaşıyor olmamız, onlarla yüzyüze görüşme zorunluluğumuzu da ortadan kaldırdığından, dışarıdan müşterilerle çalışmak için önümüzde her hangi bir engel kalmıyor. Çoğu zaman cep telefonu, e-mail ve özel durumlarda ise Skype ve Messenger gibi programlarla sesli-görüntülü görüşmeler yaparak, müşterilerinizle sürekli olarak iletişim halinde olabilirsiniz. Eğer iyi derecede İngilizce’niz varsa, yurtdışından yabancı müşteriler bulmanız çok daha kolay aslında. Çünkü yurtdışında, web tasarım sektöründe freelance çalışmak çok daha yaygın ve ücretler de bizdekinden daha yüksek.

Tags: istanbul web tasarım Sektörel Web Tasarım Web Tasarım Trendleri Freelance Web Tasarımcı freelance web tasarımcı istanbul

Bazı Referanslarımız

  • Istanbul Laminat Parke
  • Doç. Dr. Ibrahim Esinler
  • Hulusi Bülent Zeyneloglu
  • Bogazici Zemin Parke
  • Chef Antonio Lombardi
  • TCR
  • TeknoPlas