WEB 3.0 ve Özgünlük

Aktif . Yayınlanma Blog

Web sektöründe kişilik kazanma Bu konuyu web tasarımında “Özgünlük” başlığı altında da toplayabilirdik aslında. Ama tam olarak söylemek istediğim şey özgünlükten ziyade, web sitelerine kendine has özellikler katarak bir kişilik kazandırmak.

Transparan flash animasyonlarla yapılmış hareketli ve sesli site asistanları, karikatürize yaratılmış site maskotları ya da tamamıyla illüstrasyon tekniğiyle hazırlanmış site arayüzleri ile siz de zaman zaman karşılaşıyorsunuzdur. Belki de bu çalışmalar gelecekte yapay zekaları ile isteklerimize ve ihtiyacımıza göre bizi yönlendirecek olan sitelerin ilk ve en ilkel adımıdır. Önem vermekte ve bu tarz web tasarım çalışmalarının içinde yer almakta fayda var. Yani web sitelerimize diğer sitelerden kendisini ayıracak özel eklemeler yapmalıyız .

WEB 3.0

Web 3.0 serisine yavaş yavaş kullanmaya başladığımız şu dönemde, mevcut kodlama ve programlama dilleri, çok yakın bir gelecekte yeni nesil web siteleri için yetersiz kalacak. Peki bir süredir adlarını duyduğumuz, hatta bazı sitelerde kullanıldığını gördüğümüz yeni web teknolojilerini ne kadar tanıyoruz. Örnek olarak html 5 ve css 3 Kısa bir süre sonra Xhtml’i terk ederek geçiş yapacağımızı tahmin ettiğim Html 5, o kadar hızlı bir çıkış yaptı ki, yetenekleri ve kullanım kolaylığıyla Flash‘la karşılaştırılmaya başlandı. CSS 3 ile birlikte kullanımıyla hiç Flash ya da Javascript kullanmadan animasyonlar, hatta oyunlar bile yapıldığını göstererek, şimdiden rüştünü ispatladı bile. Özellikle video oynatma gibi tarayıcı bazlı işlemlerde çok başarılı olduğu kesinleşen Html 5’i ve web tasarımda yıllardır özlemini çektiğimiz kolaylıkları getiren CSS 3’ü tamamıyla kullanmaya başlamak için bütün tarayıcıların desteklemesini beklemek gerekiyor.

Tags: web tasarım ajansı web 3.0 özgün yazılar seo html5 CSS3

Bazı Referanslarımız

  • Istanbul Laminat Parke
  • Doç. Dr. Ibrahim Esinler
  • Hulusi Bülent Zeyneloglu
  • Bogazici Zemin Parke
  • Chef Antonio Lombardi
  • TCR
  • TeknoPlas