Windows Phone için günde 500 yeni uygulama yayınlanıyor

Aktif . Yayınlanma Blog

Microsoft'un cep telefonları için ürettiği yazılım olan windows phone  Apple ve Google'a göre çok çok geride kalmıştı şirket yazılımlarını ilk olarak Nokia şirketi ile denedi.Ama bu girişimler Nokia'nın çöküşüne engel olamadı bu süreç içerisinde Microsoft , Nokia şirketini satın alarak bünyesine bir dev katmış oldu.

 

Microsoft’un paylaştığı rakamlara göre bugüne kadar Windows Phone cihazlarda indirilen uygulama sayısı 3 milyarı geçmiş durumda. Bu her ne kadar Windows Phone için oldukça iyi bir rakam olsa da Apple’ın bunun 20 katına ulaşmış olması Microsoft’un rekabette hala önünde pek çok aşama olduğunu gösteriyor.

Diğer yandan her gün 500 yeni uygulamanın eklendiği Windows Phone uygulama mağazasında gerçekleşen işlemler gelirler açısından Microsoft adına gelecek vaat ediyor…

Popüler uygulamaların ardı ardına Windows Phone için yayınlanmaya başlaması Microsoft’un yüzünü güldüren gelişmelerden biri. Geçtiğimiz hafta Vine’ın Windows Phone sürümünün piyasaya çıkmasının ardından şimdi de listeye Instagram ve Waze eklendi. Bu yeni eklentilerle beraber Windows Phone uygulama mağazasındaki toplam uygulama sayısı da 190 bini aşmış oldu. Windows Phone uygulama mağazasından toplam uygulama indirme oranının bir yıl öncesine göre yüzde 290 artmış durumda.

Microsoft uygulama gelirleri ile ilgili çok net bilgiler paylaşmamış olsa da bu konudaki rakamlar artışı gösterebiliyor. Örneğin uygulama mağazasında aylık üretilen toplam gelirlerin son 1 yıl içerisinde yüzde 189 artmış olması, Windows Phone’un geliştiriciler için artık daha karlı bir platform olduğunu gösteriyor.

Microsoft’un paylaştığı tüm bu rakamlar olumlu bir tablo çiziyor olsa da yarışta halen rakiplerin epey gerisinde olduğu da bir gerçek. Fakat firmanın büyük yatırım yatığı mobil alandaki bu gelişmeler yatırımın karşılığını alma ihtmalinin de yüksek olduğunu gösteriyor.

Bazı Referanslarımız

  • Istanbul Laminat Parke
  • Doç. Dr. Ibrahim Esinler
  • Hulusi Bülent Zeyneloglu
  • Bogazici Zemin Parke
  • Chef Antonio Lombardi
  • TCR
  • TeknoPlas