Dropbox rakibi Box’a 2 milyar dolarlık yatırım

Aktif . Yayınlanma Blog

Bilindiği üzere sanal depolama hizmeti veren yazılımlar arasında en popüler yazılım Dropbox'dur. Dropbox'un en büyük rakiplerinden biri olan Box'da bir hareketlenme var.. şirket sanal depolama alanındaki büyümeği görüp yeni yatırımlar alma içerisinde son olarak şirket duyumlara göre 2 milyar dolarlık bir yatırım aldı. 

 

VCExperts’in ortaya çıkardığı gelişmeye göre Box yeni bir yatırım hazırlığında. Yaklaşık 100 milyon dolar değerindeki yeni yatırım turu Box’ın değerlemesini de 2 milyar dolar seviyesine taşımış olacak. Box en son bundan yaklaşık 1 yıl önce 100 milyon doların biraz üzerinde bir yatırım almış ve o zamanki değerlemesi 1 milyar dolar civarına ulaşmıştı.

Değeri halen rakibi Dropbox’ın oldukça gerisinde olsa da, bu gelişme dosya yedekleme ve paylaşım alanında Box’ın da önemini artırmayı sürdürdüğünü gösteriyor.

Bugüne kadar toplamda 312 milyon dolar yatırım almış olan Box bu yeni yatırım ile birlikte toplam yatırım miktarını yarım milyar dolara biraz daha yaklaştırmış olacak. Bu da aslında 2011 yılında 600 milyon dolar karşılığındaki satın alma teklifini geri çevirmiş olmasının doğru bir hareket olduğunu gösteriyor.

Kısa aralıklarla yatırım ve yüksek değerleme haberleri ile gündeme gelen iki rakibe baktığımızda Dropbox’ın gelirleri Box’a göre biraz daha yüksek görünüyor. Geçen yılı Dropbox yaklaşık 115 milyon dolar gelir ile kapatırken, Box 75 milyon dolara ulaşmıştı. Bu yıl sonuna kadar ise aradaki farkın Dropbox lehine biraz daha açılması bekleniyor.

Fakat gelirlerdeki fark iki şirketin değerlemesine yansıyan 4 kat farkın karşılığı değil. Bu da yatırımcıların değerlemeye karar verirken gelirlerden daha fazlasını hesaba kattığının bir göstergesi.

Tags: Web Tasarım Dropbox box

Bazı Referanslarımız

  • Istanbul Laminat Parke
  • Doç. Dr. Ibrahim Esinler
  • Hulusi Bülent Zeyneloglu
  • Bogazici Zemin Parke
  • Chef Antonio Lombardi
  • TCR
  • TeknoPlas